Category Archives: Aquarium

2016 & nieuw aquarium

De tijd gaat snel, het nieuwe jaar is alweer begonnen. Iedereen nog de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Ik heb afgelopen tijd niet stil gezeten, er is namelijk een groter aquarium aangeschaft ongeveer 2 weken geleden. Hier zijn inmiddels de eerste dingen aan gedaan en hij is momenteel aan het indraaien zoals men dat noemt. Indraaien is de tijd die de bacteriƫn nodig hebben om zich te settelen in het filter materiaal van het aquarium, zodat de bioloog van de bak zichzelf draaiende kan houden. Dit gaat waarschijnlijk een weekje of 3 ongeveer duren (hierbij telt meten is weten) en daarna kunnen de eerste vissen worden overgezet naar de nieuwe bak.

Ik ga ook voor dit aquarium weer een soort foto album bijhouden op de site, te vinden onder de volgende link: KLIK!

Aquarium

De tijd is dan toch aangebroken: een groter aquarium. Ik wilde dit al een tijdje, maar had de mogelijkheid hier eerst niet voor. Zoals dit natuurlijk altijd gaan met opstarten van aquariums, heeft dit zijn tijd in het begin nodig. Ik heb besloten een soort foto dagboek bij te houden van de opbouw, deze kun je vinden op de volgende pagina KLIK

Momenteel is de bak ingericht met planten, gevuld met water en de stenen en staat deze “in te draaien” zoals men dat in de aquaristiek noemt. Dit indraaien houdt niks meer in dan dat de bacteriecultuur van het filter moet opbouwen, waardoor deze de door de vissen aangemaakte afvalstoffen (vaak door ontlasting en dergelijke) kunnen afbreken en omzetten naar veilige stoffen.
Zodra dit eerste deel hiervan klaar is (ik gok een week of 3) dan kunnen de eerste vissen in het aquarium gezet worden, uiteraard gaat dit heel erg gefaseerd.

De fotopagina zal verder up-to-date gehouden worden zodra er veranderingen zijn in de opbouw, dus blijf deze zeker volgen!