Category Archives: Algemeen

2016 & nieuw aquarium

De tijd gaat snel, het nieuwe jaar is alweer begonnen. Iedereen nog de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Ik heb afgelopen tijd niet stil gezeten, er is namelijk een groter aquarium aangeschaft ongeveer 2 weken geleden. Hier zijn inmiddels de eerste dingen aan gedaan en hij is momenteel aan het indraaien zoals men dat noemt. Indraaien is de tijd die de bacteriën nodig hebben om zich te settelen in het filter materiaal van het aquarium, zodat de bioloog van de bak zichzelf draaiende kan houden. Dit gaat waarschijnlijk een weekje of 3 ongeveer duren (hierbij telt meten is weten) en daarna kunnen de eerste vissen worden overgezet naar de nieuwe bak.

Ik ga ook voor dit aquarium weer een soort foto album bijhouden op de site, te vinden onder de volgende link: KLIK!

Aquarium

De tijd is dan toch aangebroken: een groter aquarium. Ik wilde dit al een tijdje, maar had de mogelijkheid hier eerst niet voor. Zoals dit natuurlijk altijd gaan met opstarten van aquariums, heeft dit zijn tijd in het begin nodig. Ik heb besloten een soort foto dagboek bij te houden van de opbouw, deze kun je vinden op de volgende pagina KLIK

Momenteel is de bak ingericht met planten, gevuld met water en de stenen en staat deze “in te draaien” zoals men dat in de aquaristiek noemt. Dit indraaien houdt niks meer in dan dat de bacteriecultuur van het filter moet opbouwen, waardoor deze de door de vissen aangemaakte afvalstoffen (vaak door ontlasting en dergelijke) kunnen afbreken en omzetten naar veilige stoffen.
Zodra dit eerste deel hiervan klaar is (ik gok een week of 3) dan kunnen de eerste vissen in het aquarium gezet worden, uiteraard gaat dit heel erg gefaseerd.

De fotopagina zal verder up-to-date gehouden worden zodra er veranderingen zijn in de opbouw, dus blijf deze zeker volgen!

Time flies…

Tijd vliegt voorbij, het is alweer bijna 2015.

Daarnaast ben ik alweer een jaar aan het werk bij mijn huidige werkgever, toch ook iets om even bij stil te staan. Doe mijn werk daar nog steeds met plezier overigens, dat is denk ik toch wel het belangrijkste!
Ook woon ik inmiddels bijna een half jaar op mezelf. In het begin was dit even wennen, maar ik zou het nu niet meer anders willen. Het is soms wel erg stil/rustig, maar wat is die vrijheid heerlijk!

Omdat het natuurlijk bijna eind van het jaar is, wordt verwacht dat ik alweer zo’n een-en-negentig goede voornemens heb voor het nieuwe jaar.
Maar sterker nog, ik heb hier nog niet echt over nagedacht. Eén ding weet ik wel al zeker: ik moet meer aan beweging gaan doen in het nieuwe jaar.

Verhuizen

Het moment waarop je je realiseert hoeveel bende je eigenlijk hebt. En dan vooral waarom je al die bende eigenlijk bewaard hebt. Nu dit moment voor mij aangebroken is, moet ook ik eraan geloven… Er moet worden opgeruimd!

Na inmiddels de eerste doos ingepakt te hebben van de spullen op mijn kamer, en er tevens achter te zijn gekomen dat ik ongeveer net zoveel heb weggegooid, ben ik erachter dat mij nog een leuke uitdaging te wachten staat. Grote voordeel dat ik dan wel weer heb, is dat ik straks meer ruimte heb om al deze spullen neer te gaan zetten. Ik heb straks mijn eigen appartement, waar ik nu (officieel) alleen een eigen kamer heb ik het huis van mijn ouders. In de zin van het woord “officieel” doel ik vooral op het feit dat mijn spullen nu eigenlijk ook al overal en nergens in huis staan…

Wish me luck…

Stage is voorbij, nu vakantiewerk

Zoals de titel al zegt, mijn stage periode is weer voorbij voor dit schooljaar. Helaas twee weken later als gepland, maar dat had een reden. Mijn stage bij Friso is me nogal tegen gevallen en daar ben ik dan ook na tien weken gestopt als stagiair. Na twee en halve week zoeken, ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Imperial Tobacco in Joure. Hier liep ik stage bij de afdeling die de controle heeft over de achterliggende systemen voor een groot gedeelte van de productie omgevingen wereldwijd.

Tijdens mijn stage al een keer een balletje opgegooid over mogelijkheid tot vakantiewerk bij dit bedrijf en hier werd mee ingestemd. Er was nog genoeg te doen voor mij de komende weken. Begin van de week aangemeld via Randstad en vanaf volgende week maandag aan het werk bij Imperial Tobacco als vakantiewerk. Mooiere manier van combineren is er in mijn ogen niet.