Monthly Archives: May 2012

Foto’s Japanse Autosport Festival 2012

Het Japanse Autosport Festival is alweer twee weken geleden en ik had nog steeds de foto’s hiervan niet op mijn site staan. Schande! Maar daar ga ik nu verandering in brengen. Ik heb de foto’s zojuist uitgezocht, bewerkt en geüpload naar mijn website, en ze zijn terug te vinden in het menu onder het kopje “Evenementen”.

Of door op de link hieronder te klikken natuurlijk:

Foto’s JAF 2012

Balansdag

Hier voor de verandering even een terug gevonden blogje welke ik een aantal jaar geleden geschreven heb:

Balansdag, iedereen moet er, na de vele reclames op tv, inmiddels wel van gehoord hebben. Althans dat is wat je zou verwachten. Die reclames moeten zogezegd mensen bewuster maken van hun keuze voor eten en drinken, ook wel genaamd de “Bewuste Keuze” of “Gezondere Keuze”.

Toch bewees de praktijk vandaag weer enkele malen het tegendeel en werd ik vreemd aangekeken toen ik zei dat ik vandaag een balansdag had. Mensen snappen dan toch nog niet helemaal waar je het over hebt en vragen je dan wat je hiermee bedoeld. Na uitgelegd te hebben dat ik de dagen hiervoor heb gezondigd wat eten betreft en het vandaag dus wat rustiger aan doe, word ik vaak wederom stomverbaasd aangekeken. Mensen vragen zich dan af wat mijn argumentatie is om te doen aan dingen zoals een balansdag, aangezien dit toch vaak gezien wordt als soort van afslankmethode. Zodra mensen dit soort vragen gaan stellen, vertel ik hen opgelaten dat ik geen argumentatie nodig heb, aangezien ik geen functie heb die mij daarom vraagt.

Maar omdat we nu toch bezig zijn, zal ik mijn argumentatie toch maar doen bij mijn balansdag. En omdat ik vandaag in een goede bui ben, heb ik maar besloten om er deze keer niet omheen te draaien. Mijn balansdagen hebben een compleet andere achterliggende gedachte. In mijn geval hebben de balansdagen weinig te maken met compenseren van voorliggende dagen (zoals ze wel bedoeld zijn), maar hebben ze meer te maken met mijn gemoedstoestand. Op bepaalde momenten heb je nou eenmaal geen zin in dat ene extra koekje/gebakje/chocolaatje. Dat is iets waar je hoofd naar moet staan op het moment dat het je word aangeboden. Als dat het niet geval is, dan krijg je zo’n eeuwig durende strijd tussen lichaam en geest, welke dan in de meeste gevallen word gewonnen door het lichaam. Nou is dit niet erg als het één keer gebeurd, dat overleef je wel, maar zodra dit meerdere malen per week wordt, gaat het toch de spreekwoordelijke pet te boven. Dus om dit soort eeuwig durende strijd te voorkomen, maak ik dan mijn aanspraak op de balansdag.